4 awesome breweries in Europe you need to check out!

Bij Beer Republic hebben we het grootste assortiment bieren van brouwerijen over de hele wereld. Je denkt dan vast direct aan een land als Amerika. Hier komen een hoop smaakvolle bieren vandaan. Maar wat dacht je van Europa? Ook dichter bij huis zijn er fantastisch gebrouwen speciaalbieren te vinden. In dit blog nemen we je mee langs 4 toffe brouwerijen, gewoon lekker in Europa. Fijne reis, en proost!

Pühaste Brewery in Estland

Estland en craftbeer, dat staat garant voor optimaal genieten! Brouwerijen uit Estland krijgen steeds meer voet aan grond in het westen. De Estse brouwerij Pühaste staat bekend om kwalitatief goede bieren, zoals hun smakelijke IPA’s en Stouts. In 2020 werden ze gekozen als Breakthrough Brewery of the Year en hebben inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de beste bierbrouwers in Europa op het gebied van Stouts en Porters. Ben je een fan van donkere bieren? Dan moet je zeker eens de bieren van Estse brouwerij Pühaste proeven!  

Mosaiik Vienna PÜHASTE american ipa.
 

Bij Beer Republic hebben we verschillende bieren van deze brouwerij in het assortiment. Wat dacht je van de Zoom / Boom, een smaakvolle New England IPA? Ook hebben we een meer tropische IPA, de Roulette Hop. Natuurlijk kunnen een aantal Stout en Porter varianten ook niet vergeten, zoals de Silver Series en de Mr. Ronk.

Oost-Europees bier, ja lekker! Vergeet niet het volledige assortiment bieren van brouwerij Pühaste te bekijken. 

Admundsen in Noorwegen

Alleen de mooie etiketten al, toch? Admundsen Brewery in Oslo, Noorwegen heeft een serie heerlijke bieren in het assortiment. Ze richten zich op het produceren van ambachtelijke bieren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het brouwen gebeurt hier zoveel mogelijk met de hand. Deze Noorse pareltjes zijn via Beer Republic gewoon verkrijgbaar in Nederland. 

Bieren als Hopbliminal Messages, een smakelijke New England IPA en Ink & Dagger, een Modern day IPA zijn zeker het proberen waard. Onze favorieten zijn de ‘Desserts in a can’. Salted Caramel CheesecakeChocolate Peanut Butter Caramel Brownie en Pistachio Cookie Dough Ice Cream zijn echt unieke Stout bieren met een ultieme smaakbeleving. En die designs op de blikken mogen er ook nog eens zijn. Voor op je Untappd lijstje!

Dessert in a can mocha ice cram fudge cake

 

Ink and dagger modern day american IPA from Amundsen.

Check het volledige assortiment Admundsen bieren in onze webshop!

Basqueland in Spanje

Het land van cerveza en paella: Spanje. Bij brouwerij Basqueland hebben ze de passie om bier te brouwen dat vergelijkbaar is met de typische Baskische culinaire ervaring. Ze brouwen hier echte ambachtelijke IPA’s en brengen veel collaboration bieren uit.

Gek op Sour? Dan moet je zeker Mucho Mucho Mango Passion eens proberen! De Keep it Classy Double IPA is super smaakvol en vol met hop, een IPA met meer citrus is de El Camino en ben je meer van de Stouts? De mag je Banoffee & Co., een samenwerking met brouwerij Old Town Coffee zeker niet overslaan!

Basqueland not my first rodeo craft beer

Benieuwd naar het volledige assortiment bieren van Basqueland bij Beer Republic? Check onze webshop! 

Seven Island in Griekenland

Yamas! We sluiten onze rondreis door Europa af bij brouwerij Seven Island in Griekenland, op Corfu om precies te zijn. Opgericht door twee gekke Griekse jongens die hun passie hebben gevonden in het brouwen van ambachtelijk bier. Ze gebruiken grote en gedurfde aroma’s en staan bekend om hun minimalistische blikken en etiketten. 

Bier en ijs, wat een combi! Sluit je ogen en het is of je even echt op Corfu bent met de Hypercone Imperial Stout en proef smaken als aardbeien, vanille, chocolade en banaan.

Hypercone seven island

Nog zo’n topper is de Gooey & Nutter, een Stout met smaken pindakaas, toffee caramel en butterscotch. De Tiki Moi Sour mag je ook zeker niet vergeten en is een echte dorstlesser voor de warme dagen!

Alle Seven Island bieren in ons assortiment zijn te vinden in onze webshop.

Maak jouw speciaalbier rondreis door Europa met de bieren van Beer Republic!

Je hoeft helemaal de deur niet uit deze zomer om jouw rondreis door Europa te maken. Bij Beer Republic voorzien we je van de lekkerste bieren om lekker thuis ‘op vakantie’ te gaan! Je scoort de mooiste speciaalbieren uit heel Europa gemakkelijk en snel in onze webshop. Heb jij al een favorietenlijstje op Untappd aangemaakt?